• Nelysian

Epätasapainoinen suolisto iho-ongelmien syynä?


Suoliston hyvinvointi vaikuttaa moneen asiaan elimistössämme. Sanotaan, että suolisto on meidän toiset aivot. Ihonhoitoakin ajatellen tulisi ensiksi miettiä miten kehomme voi sisäisesti. Sillä usein ihomme heijastaa kehomme ongelmia näppylöinä, herkkyytenä ym.


Silloin kun suolistossa ei kaikki ole hyvin on suolistobakteerien määrässä häikkää.

Kun suolisto on niin sanotusti terve on sen mikrobisto mahdollisimman monimuotoinen ja tasapainossa.


Epätasapainoinen suolisto iho-ongelmien syynä?


Suoliston epätasapaino saattaa olla monien iho-ongelmien syynä, kuten atooppisen ihottuman, aknen ja psoriaksen.


Suolistobakteeristo saattaa vaikuttaa siihen miten ihosi siis voi.Hyvinvoiva suolisto heijastuu iholle hehkuna, kun taas epätasapainossa oleva suolisto saattaa heijastaa ihollesi sameutta ja epäpuhtauksia.


Mikä sitten aiheuttaa näitä ongelmia suolistoomme?

Se, että syödään jatkuvasti itsellemme epäsuotuista ravintoa, ravinto on heikkolaatuista tai ei vain sovi sinulle, suoliston imeytymishäiriöt, hormoniepätasapaino, stressi, antibioottikuurit jne vaikuttavat suolistosi hyvinvointiin.


Joku saattaa saada oireita vehnästä, kun joku taas sitten kokee maidon olevan epäsuotuisa suolistolleen. Osa meistä stressaa voimakkaasti mahallaan tai on joutunut syömään pitkän antibioottikuurin juuri johonkin tulehdukseen.


Vinkit suoliston tasapainoittamiseen.

Miten voin hoitaa suolistoani?

Jos sinulle on mahavaivoja kokeile jättää yksittäisiä ruoka-aineita pois. Mieti onko joitain ruoka-aineita jotka aiheuttavat sinulle epätukalaa oloa.


Moni kokee saavansa oireita vehnästä tai maidosta. Jos näin on niin voit testata olla ilman niitä. Tauon tulee olla riittävän pitkä, jotta huomaat mahdolliset muutokset.


Jos mahasi kipristelee, sinulla on ilmavaivoja, ummetusta, ripulia tai koko ajan turvottaa voi kyse olla myös ärtyneen suolen oireyhtymästä.


Tällöin kannattaa tutustua FODMAP ruokavalioon.On myös hyvä muistaa ettei suolisto ole välttämättä kaikkien oireiden syynä, mutta jos koet että sinulla on maha, sekä iho-ongelmia voi ne ongelmat ratketa sillä, että tasapainoittaa suoliston.Kokeile näitä suolistosi rauhoittamiseen:


1. Lisää hyviä suolistobakteereja esimerkiksi hapankaalilla, luonnonjogurtilla ja laadukkaalla kombuchalla.

2. Huomioi päivittäisessä ravinnossa riittävä kasvisten ja täysjyväkuitujen saanti.

3. Syö hedelmiä ja marjoja. Vatsasi tykkää niistä.

4. Vähennä ravintoköyhän ruoan syömistä (pikaruoka).

5. Vältä sokeria.

6. Juo suolistoa hellivää teetä esimerkiksi piparminttuteetä tai kamomilla teetä.

7. Rajoita hiilihapollisten juomien juomista, sekä alkoholia.

8. Syö helposti sulavia ruokia, kuten esimerkiksi smoothieta ja sosekeittoja.

9. Rentoudu ja lievitä stressiä. Meditoi.

10. Liiku riittävästi, ulkoile ja huolehdi riittävästä unen saannista.Jos sinulla on pitkään jatkuneita vatsaongelmia suosittelen kääntymään niiden kanssa ammattilaisen puoleen. Niinkuin yllä jo sanoin ei aina iho-ongelmat johdu suolistosta, mutta jos epäilet, että suolistosi ei ole tasapainossa ja sinulla on selittämättömiä iho-ongelmia voit kokeilla antaa hetken enemmän aikaa suolistollesi ja katsoa olisiko sen tasapainoittamisesta apua ihollesikin.


Terveisin, Nina


Haluaisitko liittyä kasvavaan etuasiakkaiden yhteisöön?

Liity tästä mukaan, niin saat ilmaisen opi hoitamaan ihoasi oppaan ladattavaksi itsellesi.


Instagram

Facebook

#ihonhoito

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki