• Nelysian

Onko ihonhoito turhaa?

Onko ihonhoito turhaa?

Eräs päivä kuulin keskustelun, jossa henkilö puhui siitä kuinka ihonhoidon tuotteissa luvatut vaikutukset eivät auta ulkoisesti, vaan jos haluaa, että ihossa näkyy suotuisia vaikutuksia tulisi esimerkiksi vaikka kollageenia käyttää vain sisäisesti.


Itse puhun paljon teille siitä kuinka ihonhoito on, sekä sisäistä että ulkoista.

Lähtökohtana kannustan hyviin valintoihin ravinnon suhteen ja muistutan siitä kuinka paljon sillä on vaikutusta ihosi hyvinvointiin, mutta yhtä lailla myös ihoa tulee hoitaa ulkoapäin.


Tutustu tuotteisiin mitä käytät ja etsi itsellesi sopivia tuotteita. Sitä parasta mahdollista mikä toimii sinun ihollasi. Itse suosin luonnonkosmetiikantuotteita ja siihenkin on omat syynsä, josta voin kirjoittaa erillisen postauksen myöhemmin.Onko ihonhoito turhaa? Mitä mieltä minä olen?

Oikeilla tuotteilla saat tuloksia myös ulkoisesti, eikä tuotteet koukuta ihoasi! Iho ei jää koukkuun tuotteisiin.


On tärkeää muistaa säännöllisyys ja huomioida, että tuotteet ovat juuri sinun ihosi tarpeiden mukaiset.


On muistettava myös se, että jos lopetat tuotteiden käytön loppuu niiden ¨vaikutuskin¨jossain vaiheessa. Tuotteet eivät hoida vuosia ihoasi jos käytät niitä pari kuukautta.Huomioithan myös sen, että esimerkiksi kesällä tulee käyttää eri tuotteita, kun talvella.


Ihomme vointiin vaikuttaa paljon myös muut ulkoiset tekijät ja siksi on tärkeä juurikin huomioida nekin ihonhoidossa.

Muun muassa stressitilanteet, hormonit ym. vaikuttavat ihosi kuntoon.

Lue lisää ihonhoidon verkkovalmennuksesta tästä.


Lisäboostia saat kotihoitoon ammattilaisen luona, joka voi sitten tehdä sinulle esimerkiksi mikroneulausta tai kemiallista kuorintaa. Nämä vaikuttavat pintaa syvemmälle ja auttavat myös siihen, että kotona käytettävät tuotteet imeytyvät paremmpin ihollesi.Onko ihonhoito turhaa? Miksi tuotteita pitää käyttää koko ajan?

Onko ihonhoito turhaa? Miksi tuotteita pitää käyttää koko ajan?

Voisin verrata ihonhoitoa vaikka autolla ajamiseen. Ei autokaan toimi ilman bensaa ja öljyä. Auto tarvitsee uutta bensaa ja öljyä tietyn välein.

Niin se menee ihossakin, sekä sisäisesti, että ulkoisesti. Et saa pysyviä tuloksia jos syöt silloin tällöin ihosi hyvinvointia tukevia tuotteita tai käytät silloin tällöin tuotteita.Onko ihonhoito turhaa? Mitä tuotetta suosittelen itse käytettäväksi päivittäin?


Lyhyesti vielä kollageenista, josta puhutaan paljon. Kollageeni saattaa edistää ihon kimmoisuutta, joustavuutta ja uusiutumista. Kun solut vanhenevat, elimistön oma kollageenivalmistus hidastuu. Kollageeni on kehon luonnollisesti tuottama proteiini ja sitä on muun muassa kehon kudoksissa ja se on tärkeä osa ihon hyvinvointia.


Sanotaan, että 25 ikävuoden jälkeen kollageenin tuotanto alkaa hidastumaan joka vuosi enemmän ja enemmän. Tämä muutos näkyy eri tavoin vartalossamme.

Ihomme alkaa ikääntymään ja kadottamaan elastisuuttansa. Saatat myös huomata nivelissä ja jänteissä muutoksia.


Ihosi kosteustasapaino saattaa myös vähentyä ja ja ihollesi saattaa alkaa muodustumaan ryppyjä ja juonteita.


Kollageenin käytön ¨hyödyt¨ ovat yksilöllisiä ja kokemusperäisiä. Toinen voi kokea tuotteen toimivan toinen ei.

Mikä nopeuttaa kollageenin vähenemistä kehossa?

Sanotaan, että C-vitamiinin puute, tupakointi, auringon UV-säteily ja sokerin syönti saattavat vaikuttaa kollageenin vähenemiseen. Muutamissa tuotteissa mitä selasin läpi näytti olevan juurikin c-vitamiinia kollageenin lisäksi.Herättikö teksti mielipiteitä? Mitä mieltä olet ulkoisesta ihonhoidosta? Mitkä tekijät vaikuttavat sinun mielestäsi ihonhoitoon?Edit. tekstiä on muokattu 12.2.2020

Olen poistanut suosittelemani kollageeni tuotteet. Kollageenin hyödyt ovat yksilöllisiä ja kokemusperäisiä. Tuotteiden tehokkuudestta ei voi sanoa faktatietoa jos sen hyöty on omakohtainen kokemus:) Jos haluat löytää kollageenituotteen itsellesi sellaisi varmasti löytyy hakusanalla kollageeni googlesta.


Aurinkoa päivääsi!

Toivottaa: Nina

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki