• Nelysian

Vinkit epäpuhtauksien hoitoon


Epäpuhtauksien hoito saattaa kuulostaa haasteellista sillä monilla on ajatus, että iho pitää kuivattaa jotta epäpuhtaudet saadaan häviämään. Monesti kuitenkin epäpuhdas iho tarvitseekin hieman lisää kosteutta ja hellävaraisempia tuotteita.


Ensimmäinen virhe on se, että lähdetään hoitamaan liikaa ihoa. Kuoritaan sitä liian usein ja käytetään liian voimakkaita tuotteita iholle jolloin saadaan iho vain pahempaan kuntoon.


Kun kuivatetaan ihoa liikaa epäpuhtaudet saattavat jäädä niin sanotusti jumiin ihoon sillä ihon pinta kuivuu eivätkä epäpuhtaudet pääse puhdistumaan. Lisäksi iho jota kuivatetaan tuotteilla alkaa automaattisesti lisäämään omaa talituotantoaan.


Vinkit epäpuhtauksien hoitoon.

1. Käytä puhdistustuotteena hellävaraisesti puhdistavaa geelimäistä kasvojen puhdistustuotetta. Jos iho on kovin ärtynyt voit käyttää myös rauhoittavaa puhdistustuotetta, joka auttaa rauhoittamaan epäpuhtauksien tulehdusta.

2. Viimeistele puhdistus kosteussuihkeella.

Esimerkiksi tämä Ekopharman tuote supistaa ihohuokosia ja rauhoittaa ihoa. (linkki meidän verkkokauppaan)

3. Huolehdi, että sinulla on käytössä kosteuttava voide. Jos ihosi kiiltelee heposti voit käyttää päivällä kevyempää tuotetta.

4. Käytä epäpuhtauksien hoitoon täsmätuotteita. Esimerkiksi näppylöille tarkoitettuja täsmätuotteita.

(linkki meidän verkkokauppaan)

5. Kuori iho hellävaraisesti kerran viikossa. Ihoa kannattaa kuoria, jotta saadaan kuollut ihosolukko pois ja näin ollen iho on myös vastaanottavaisempi muille tuotteille.

6. Kuorinnan jälkeen voit lisätä puhdistavan/rauhoittavan naamion kasvoille vaikuttamaan. Huomioithan, että puhdistavaa naamiota ei tarvitse laittaa koko kasvoille. Voit laittaa puhdistavaa naamiota epäpuhtauksille ja jotain toista naamioita muille alueille.

7. Huolehdi, että kasvopyyhe ja tyynyliina on puhtaat.

8. Puhdista puhelimesi näyttö riittävän usein.

9. Älä revi tai näplää epäpuhtauksia.

10.Vältä stressaamista epäpuhtauksista. Se ei auta niiden hoidossa vaan voi pahentaa tilannetta.Ulkoisen hoidon lisäksi sinun tulee muistaa hoitaa ihoasi sisäisesti.

Epäpuhtauksien kuten muiden iho-ongelmien kanssa tulee muistaa, että kehosi saa ulkoisen ihonhoidon lisäksi riittävän monipuolista ravintoa. Riittävästi vettä ja laadukasta unta. Näin tuet ihonhoitoa sisäisesti.

Erilaiset elämäntilanteet vaikuttavat myös ihosi kuntoon. Stessitekijät, hormonaaliset muutokset(raskaus, imetys, ehkäisyn lopettaminen) joten on tärkeää oppia tunnistamaan mistä oireet saattavat johtua ja hoitaa ihoa sen mukaisesti.


Kärsivällisyys ihon kanssa on kaiken a ja o. Anna ihollesi aikaa ja pyydä tarvittaessa apua kosmetologilta.

Ihonhoidon ammattilainen osaa neuvoa ja suositella sinulle oikeat tuotteet ja mahdolliset kasvohoidot kotihoidon tueksi. Lisäksi ammattilainen osaa arvioda mistä yllättäen tulleet epäpuhtaudet voivat johtua.

Jos haluat ostaa meiltä tuotteita, mutta et tiedä mitä ostaisit voit laittaa viestiä tästä, niin autamme kartoittamaan ihosi kunnon.


<3: Nina, Nelysian

P.s oletko jo meidän ihonhoidon yhteisössä Instagramissa? Jos et ole, niin olisi kiva tutustua siellä lisää.

Pääset tästä tilillemme.


Tästä pääset lukemaan mitä hyvää kuivaharjaus tekee ihollesi.


#ihonhoito #ekopharma

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki